Sådan bliver du bedre til at lytte

Er du hende, dine veninder altid kommer til, når de har brug for en at tale med? Hvis ja, så er du højst sandsynlig god til at lytte. Hvis ikke, så læs med her, hvordan du bliver bedre til at lytte.

Nogle mennesker er fra naturens side altså bare bedre til at lytte end andre, men alle kan lære det, hvis de har lyst. Bare følg disse fem råd:

1. Læg mobilen fra dig

Det er altså rigtig irriterende at tale med en, der lige skal tjekke Snapchat eller Instagram imens. Så læg mobilen væk, når du taler med andre.

2. Vær nærværende

For at være en god lytter skal man være 100 procent til stede og lytte godt efter. Det er derfor vigtigt, at du ikke sidder, og tænker på noget andet imens, du bliver talt til. Koncentrer dig om det, den anden person siger.

3. Forstå, hvad der menes

Det lyder måske lidt mystisk, men en god lytter, hører ikke kun, hvad der bliver sagt, men forstår, hvad den anden person mener og føler. Hvis du er i tvivl, så spørg ind til det, personen siger.

4. Vær åben

Sørg for, at du har et kropsprog og en attitude, der signalerer, at du er interesseret og åben. Kig folk i øjnene, når du taler med dem, og lad f.eks. være med at sidde med armene over kors.

5. Øv dig

Når du taler med folk, så læg mærke til, hvor meget til stede, du egentlig er. Kan du huske, hvad de sagde? Eller kom det ind ad det ene øre og ud ad det andet? Det tager tid at blive god til at lytte, og det kræver, at du øver dig i at lytte efter og være koncentreret.

Er du god til at lytte, eller er der ting, som du kan forbedre?

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!