Halloween skattejagt for de 3-årige børn i opgangen

halloween skattejagt børn tre år

Til årets Halloween havde jeg arrangeret en Halloween skattejagt for børnene her i opgangen, hvor vi bor.

Jeg har i et stykke tid tænkt over, hvordan vi skulle fejre Halloween for dem. De er kun tre år, så det skulle hverken være for uhyggeligt eller for indviklet. Så jeg kom frem til at lave en børnevenlig Halloween skattejagt.

Du er velkommen til at kopiere den, hvis du selv skal arrangere skattejagt en dag.

Læs også: Idéer til Halloween-festen for mindre børn hos dortebak.dk

Sådan lavede jeg Halloween skattejagt for børnene

Da vi bor i lejlighed, lavede jeg skattejagten i vores trappeopgang. Fra stuen til loftet. Der var så poster med opgaver på de forskellige etager og i elevatoren. Opgaven var at finde en firecifret kode, som de skulle bruge for at åbne skattekisten. Skattekisten indeholdt en slikpose til dem hver.

Brev i postkassen

halloween skattejagt børn tre år

Skattejagten startede med, at alle børnene fik et brev i postkassen. I brevet var der også en blyant, de kunne bruge til at skrive koden ned med.

I brevet stod der: "Hej. Jeg er det lille spøgelse. Jeg ved, at der er en skat gemt her i bygningen. For at finde den og åbne den, skal du finde en firecifret kode. For at finde det første nummer i koden, skal du følge edderkopperne."

Edderkopperne førte op til 1. sal, hvor de fandt den første post.

halloween skattejagt børn tre år

Første post på 1. sal

halloween skattejagt børn tre år

Første post var en tegning af en glad lille heks, og bagpå var der en hilsen fra spøgelset: "Tillykke! Du har fundet min ven, den glade lille heks. Kan du se, hvor mange flagermus, der er på tegningen? Det er dit første nummer i koden. Nu skal du følge trappen op til 2. sal. Vi ses senere. Hilsen spøgelset."

Der var fire flagermus på tegningen, så det første tal i koden er fire.

Anden post på 2. sal

halloween skattejagt børn tre år

På 2. sal hang der en tegning med Mickey og Minnie Mouse med teksten: "Wow, du har fundet mine venner Mickey og Minnie Mouse. Tæl, hvor mange spøgelser, du kan se på trappen. Det er det andet nummer i din kode. Nu skal du gå til elevatoren."

Der var tre spøgelser på trappen, så tallet tre er det andet nummer i koden.

Tredje post i elevatoren

halloween skattejagt børn tre år

I elevatoren hang der en tegning med en glad vampyr og teksten: "Tæl, hvor mange skeletter, du kan se i elevatoren. Det er både det tredje tal i koden, og den knap, du skal trykke på i elevatoren."

Der var fem skeletter, så tredje nummer i koden er fem. Herudover skulle de trykke på tallet fem i elevatoren, som fører op til vores loft.

Fjerde post på loftet

halloween skattejagt børn tre år

På loften hang der et lille spøgelse, som gemte på et brev med teksten: "Hej. Godt at møde dig. Jeg er det lille spøgelse, og jeg har det sidste nummer i koden til dig. Hvor mange balloner kan du se? Nu er du næsten i mål, du skal blot finde døren med et græskar på. Og så skal du banke på døren, hvis du tør."

Der var syv balloner på loften, så tallet syv var det sidste i koden. Døren med græskaret på, var selvfølgelig vores dør på fjerde sal.

halloween dør pynt

Skattekisten på 4. sal

halloween skattejagt skattekiste

Da de bankede på vores dør, stod jeg klar i gangen med en skattekiste. Hvis de kunne sige den rigtige kode (4357), åbnede jeg kisten, og nede i den var der så en slikpose til hvert barn.

En simpel Halloween skattejagt

Som du kan se var det en simpel skattejagt, da den skulle passe til børn på tre år. Du kan tilpasse sværhedsgraden af skattejagten afhængig af børnenes alder, og den kan også sagtens gøres længere og mere uhyggelig, hvis der er tale om større børn.

Udskift også gerne temaet, så du kan bruge skattejagten til en børnefødselsdag i stedet for Halloween.

DIY Halloweenpynt

Du kan komme langt, uden at du behøver at købe en hel masse. Jeg havde for eksempel lavet forskellig pynt selv, og skattekisten var blot en gammel skotøjsæske. De forskellige poster var tegninger, jeg printede ud og farvelagde, og så havde jeg også lavet nogle forskellige ting ud af perleplader som disse små simple spøgelser.

halloween perleplade spøgelse

Har du nogle gode idéer til, hvordan man kan lave en Halloween skattejagt?

 

Læs også: Inspiration til en festlig slikbuffet - Sådan gjorde jeg til vores bryllup

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!