Om at være gået i hi for coronavirus i Sverige

coronavirus i Sverige Shit, hvor er det crazy med den coronavirus, der raser i hele verden. Så surrealistisk. Som at være med i en dårlig film! Jeg håber, at du på den anden side af skærmen har det godt, og passer på dig selv og andre.

Er Sverige også lukket ned, og kan I komme hjem til Danmark, er nogle af de spørgsmål, jeg får for tiden. Så her kommer lige lidt info på, hvordan det er at bo i Malmø lige nu.

Er Sverige lukket pga. coronavirus?

Det er underligt at bo i Sverige lige nu, da Danmark og Sverige agerer vidt forskelligt på situationen med coronavirus. Sverige er ikke lukket ned på samme måde som Danmark.

Grænserne er åbne, og hverdagen kører mere eller mindre videre som normalt. Børnene går i børnehave og skole, og de voksne passer deres arbejde. Der er dog meldt ud, at der ikke må holdes forsamlinger på over 500 personer, og der aflyses også begivenheder, sportstuneringer osv. Williams fodboldskole er for eksempel også blevet aflyst.

Men her er få restriktioner i forhold til i Danmark, og som dansker i Malmø er det meget forvirrende. Ifølge flere eksperter er det to vidt forskellige strategier, der køres i de to lande. I Danmark vil man undgå, at folk bliver smittet, mens man i Sverige gerne vil opnå flokimmunitet ved at 60 procent af befolkningen bliver smittet (Kilde: forskning.no). Så det er svært at finde ud af, hvordan vi skal agere. Som i Danmark eller som i Sverige?

Kan I komme hjem til Danmark?

Ja, selvom der er lukkede grænser i Danmark, så kan danske statsborgere godt komme ind. Hans-Kristian tager også på arbejde i København hver dag, men ellers bliver vi så vidt muligt herhjemme. Jeg ville gerne ned til vores familier at være, men da det frarådes af den danske regering, vælger vi at blive i Sverige for nu, hvor vi er gået i corona-hi.

Sådan tackler vi det

Livet i Sverige kører for de fleste videre som normalt, men vi har valgt at have William hjemme fra børnehave de næste to uger. Han har også lige været syg, så selvfølgelig er han hjemme. Men skal vi holde ham hjemme mere end de to uger? Når nu de andre børn ikke er hjemme her i Sverige, så har det jo alligevel ingen effekt, at han er hjemme nu. Så ville han komme tilbage om to uger, og chancen for at blive smittet, er ikke blevet mindsket, fordi for alle andre er hverdagen kørt ufortrødent videre.

Jeg synes, det er svært at blive klog på, hvad der er op og ned, og det bedste, vi kan gøre, er blot at tage en dag ad gangen.

Hvordan går det hos dig her i denne underlige tid?

Læs også: Om at bo i udlandet med børn

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!