Rejseguide - Mallorca på godt og ondt

rejseguide til Mallorca

Indlægget indeholder reklamelinks.

Mallorca er et populært rejsemål, der byder på solskin, lækre sandstrande og god mad. Jeg har været på den spanske ø to gange, men her i indlægget tager jeg udgangspunkt i vores sidste ferie på Mallorca i september 2018. Desværre var det en ferie med både op- og nedture, men en ting er sikkert, Mallorca har utrolig meget at byde på.

Læs også: Rejseguide - Familieferie på den græske ø Kalymnos

Billige flybilletter

Du behøver ikke at bestille en charterferie for at komme til Mallorca. Du kan selv arrange din rejse ved at bestille flybilletter på f.eks. norwegian.dk, og booke et hotel via Hotels.com (reklamelink) . Jeg anbefaler, at du lejer en bil hjemmefra, du kan hente i lufthavnen, når du ankommer. På den måde kan du nemt komme rundt på hele øen.

Er Mallorca overrendt af turister?



Jeg vil lyve, hvis jeg skrev "nej". Vi oplevede mange turister på vores ferie på Mallorca, selvom vi var afsted uden for skolernes sommerferie. Vi oplevede desværre også steder, hvor befolkningen var trætte af turister, måske fordi det var sidst på sæsonen? Der var steder, hvor vi simpelthen ikke følte os velkomne, og hvor serviceniveauet var virkelig ringe, og det ødelagde desværre lidt af den ellers gode feriestemning.

Jeg kender mange, der har gode erfaringer med at rejse til Mallorca, og der er ingen tvivl om, at øen er smuk og frodig, har fantastiske, børnevenlige sandstrande og masser af kulturelle seværdigheder. Men for mig betyder lokalbefolkningen virkelig meget, og de trak desværre oplevelsen ned.

Romantisk getaway på Can Ribera by Zafiro



Skal I på en romantisk getaway, og drømmer I om at bo væk fra turisterne og larmen, så er hotellet Can Ribera by Zafiro (reklamelink) måske noget for jer? Hotellet er fra 2018, og er et superflot og moderne hotel i den lille by Muro. Hotellet er virkelig lækkert, har en New York-stemning over sig krydret med et romantisk touch. Du skal være opmærksom på, at der er ca. 12 kilometer til den nærmeste strand, og at byen Muro er ret øde.

Hotellets værelser er flot istandsat, og på toppen af hotellet er der en tagterrasse med en lille pool samt jacuzzi. Et skønt sted for en dukkert med en flot udsigt til byens kirke. Morgenmadsbuffeten nydes i hotellets hyggelige restaurant, hvor du også kan bestille frokost og aftensmad eller blot nyde et glas vin i gårdhaven.

En dag i Palma de Mallorca



Palma er hovedbyen på Mallorca, og her kan du hurtigt få en dag til at gå. Tag en dag til Palma, hvis du godt kan lide at mærke byens puls, og ønsker lidt storbystemning. Oplev den store og flotte katedral, som du ikke kan undgå at lægge mærke til, når du ankommer til byen. Gå også på opdagelse i de små, hyggelige og snoede gader, hvor du finder både butikker og restauranter.

Stranden Playa de Formentor



Mallorca har mange lækre sandstrande, og de fleste er også utrolig børnevenlige. En af de ekstraordinære strande på øen er Playa de Formentor, som har krystalklart vand og fint hvidt sand. Køreturen dertil er lidt vild, og byder på mange hårnålesving, men det er hele turen værd. Desværre var restauranten lukket, da vi var der, så for en sikkerhedsskyld anbefaler jeg, at du medbringer godt med væske og også nogle snacks, hvis nu det ikke er muligt at købe noget dernede. OBS! Parkering koster 20 euro for en dag.

Port de Sollér



Port de Sollér er en hyggelig og fin havneby, der ligger i en bugt omkranset af bjerge. Her kan du bade, tage en tur med den berømte sporvogn eller spise på nogle af byens gode fiskerestauranter.

Tre ting du skal spise og drikke på Mallorca

Paella



Paella er en traditionel spansk ret bestående af blandt andet ris og skaldyr. Det serveres i en stor varm pande, og er must try, når du er på Mallorca.

Tapas



Tapas er et mix af mange små forskellige retter, som du ofte selv kan sammensætte. På den måde er det nemt at prøve lidt forskellige ting, så du kan finde dine spanske livretter. Jeg kan anbefale tapasrestauranten Tast Union i Palma.

Sangria



Et koldt glas sangria på en varm sommerdag smager så lækkert, og du må love mig, at du drikker et glas for mig, hvis du kommer forbi Mallorca :)

En fantastisk argentisk middag på El Gaucho Asador Agentino



Vores bedste madoplevelse var dog ikke spansk men argentisk. En aften fandt vi tilfældigvis restauranten El Gaucho Asador Agentino ved Can Picafort. Her fik vi fantastisk lækker grillmad med skønt tilbehør. Yum yum :)

Læs også: 5 hemmelige steder, du skal kende på Mallorca (candthecity.dk)

Har du nogle gode rejsetips til Mallorca?

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!