Derfor er en tæt sparringspartner vigtig for din virksomhed



Har du nogle at sparre med som selvstændig? Nogle du kan spørge til råds og samtidig stole på? Nogle der tør være ærlige over for dig, også når der er tale om negative ting? Hvis ikke, så anbefaler jeg, at du arbejder henimod at finde minimum en tæt sparringspartner. Personligt er det det allervigtigste for mig som selvstændig. At have personer, jeg stoler på, og som jeg kan betro mig til.

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan et professionelt netværk kan hjælpe dig med at udvikle dig og skaffe kunder til dig, og det er også virkelig vigtigt med et professionelt netværk. Men endnu vigtigere er det, at du har minimum en tæt sparringspartner, som du kan dele alt med. En person eller et par personer, du virkelig stoler på.

Læs også: Sådan opbygger du et professionelt netværk som selvstændig

Hvorfor er en sparringspartner vigtig som selvstændig?

sparringspartner business brunch Business brunch på Mad & Kaffe


Som selvstændig er det næsten umuligt ikke at havne i situationer, hvor du bliver i tvivl. I tvivl på dig selv, hvilken vej, du skal gå, eller hvordan du tackler en specifik situation. Her er det guld værd at have en at dele dine tanker med. En person, der kan se tingene udefra og sige sin ærlige mening.

Udover Lise, der er min samarbejdspartner i Bloggers By Heart, så har jeg også opbygget et tæt venskab med Olivia fra Rose Media. Vi mødes engang imellem til business brunch bare os to, og her vender vi ALT i vores liv. Både de personlige ting og de udfordringer (og successer, bevares), som vi hver især sidder med. Vi er ærlige over for hinanden, også når det gør ondt, og vi rykker og udvikler hinanden så meget. Vi tør at skubbe til hinanden og udfordre hinanden, men alt gøres med kærlighed og respekt, og en stor tro på hinanden. Tiden flyver, når vi er sammen, og jeg går altid fra vores business brunch opløftet, inspireret og en smule udfordret. På den gode måde ;)

Hvordan finder du en god sparringspartner?

sparringspartner Min sparringspartner Olivia og jeg til et presseevent i Tivoli.


Lise lærte jeg at kende gennem Bloggers By Heart. Hun var en af de første bloggere, der tilmeldte sig dengang, jeg startede det op. Så en idé er at finde et erhvervsnetværk, der er relevant for dig.

Olivia mødte jeg derimod over Facebook, da hun tilføjede mig til sit netværk tilbage i vinteren 15/16. Efter at have skrevet sammen i noget tid, mødtes vi en dag på en café, og så har vi holdt ved hinanden lige siden. Olivia kommer med sine bedste tips til, hvordan du opnår succes med et godt netværk her.

Det kan også være, at du allerede har en person i dit netværk, som du kan udvikle et tættere bånd til? Ellers er der ikke andet for at fortsætte med at møde folk, og hvis du møder nogle, hvor kemien er der, kan du prøve at se, om det kan udvikle sig positivt. Det tager tid at opbygge et venskab med tillid, og det kræver, at begge parter har lysten til det.

Indtil du finder en tæt sparringspartner, kan du bruge din familie og dine venner, men du skal vide, at det ikke er sikkert, at de kan sætte sig i dit sted. Det kan være svært for folk, der ikke selv er selvstændige at sætte sig ind i dine udfordringer. Men så længe, de vil dig det bedste, er det et godt sted at starte.

Hvad er et godt partnerskab?

Et godt partnerskab kræver først og fremmest tillid. I skal kunne stole på hinanden. Herudover skal det gå begge veje, og I skal begge to have lyst til at gøre en indsats. Jeg går ikke ind for millimeterpolitik, men jeg går ind for, at begge skal høres og have taletid. Så sørg for, at både du og din sparringspartner får lettet jeres hjerter, og får gode råd med på vejen. Nogle gange har den ene måske mere brug for det, end den anden, og det er helt okay. Blot husk, at der skal to til tango.

De fire vigtigste punkter:
  • Find en sparringspartner, du kan stole på.
  • Opbyg tillid og gensidig respekt.
  • Sørg for at sparringen går begge veje.
  • Vær ærlige over for hinanden - også når det gør ondt.
Har du nogle gode sparringspartnere i dit liv?

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!