Rejseguide - Familieferie på den græske ø Kalymnos



I sommers (juni 2018) var min søn, William på halvandet, og jeg på en uges ferie på den græske ø, Kalymnos, sammem med min mor og min morbror. En hyggelig uge, hvor vi både fik oplevet, slappet af, spist masser af skøn græsk mad og badet på livet løs. Jeg har samlet de tre bedste oplevelser fra vores ferie her i indlægget, men hvis du har andre spørgsmål til Kalymnos, så skriv endelig dit spørgsmål i en kommentar :)



Kalymnos er et fantastisk rejsemål til en familieferie. Grækerne er meget gæstfrie og vilde med børn, og så er det forholdsvis billigt at være på ferie der.

Tre gode oplevelser på ferien til Kalymnos

Pirate Bay

Har du lyst til en anderledes og afslappende strandtur, så sæt kurs med Pirate Bay, der er en hyggelig lille strand med den sejeste taverna. Temaet er, som du nok har gættet, piratter, og stedet er simpelthen bare så gennemført på en meget lavpraktisk og nede-på-jorden måde. Et sted jeg hurtigt blev forelsket i, og hvor jeg drømmer om at komme hen igen en anden gang.

Stedets ejere var meget imødekommende, og atmosfæren og stemningen var virkelig hyggelig, venlig og fredfyldt. Billederne taler vist for sig selv:

En magisk græsk middag

Det bedste græske mad vi fik på Kalymnos, var uden tvivl på Aegean taverna i Massouri. Restauranten har en fantastisk beliggenhed lige ud til vandet, og så var stedet super hyggeligt, betjeningen i top og udsigten magisk.

Vi fik calamari, græsk salat, hvidløgsbrød med skodalia (græsk dressing) og de lækreste loukoumades til dessert, som blev serveret på husets regning. (Det er normalt, man får en gratis efterret, når man beder om regningen i Grækenland). Vi nød det hele ved et bord lige ud til vandet, og det var simpelthen så smukt.

Den lille perle, Telendos

Over for Kalymnos finder du den lille græske ø, Telendos. Det tog fem minutter at sejle fra Kalymnos derover, og kostede to euro pr. person.

På Telendos bor der under 100 personer, der er ingen biler, og øen har kun et par enkelte tavarnaer og overnatningssteder. Og det eneste du kan er at bade, slappe af, spise og så det hele forfra igen :) Øen er rigtig græsk med dens hvide og blå bygninger, smukke blomster og vindruer, der hænger over de små brostensbelagte gader. Så fint og hyggeligt - en lille græsk perle.

Jeg kan anbefale at spise på den hyggelige taverna “Rita”, der ligger ved havnen, lige hvor man kommer ind med båden. Deres calamari (blæksprutter) og baklava (græsk dessert) var formidabel.



Går turen til Grækenland, så læs også: Lækker græsk mad - 15 ting du skal spise i Grækenland

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!