10 tips til at få gang i din nyopstartede virksomhed

Det kan være svært at få gang i forretningen som nyopstartet selvstændig. Hvor skal du starte, hvad skal du forkusere på, og hvordan kommer du egentlig bedst fra start? Jeg har samlet 10 tips her, der hjælper dig med at komme godt fra start som nyopstartet selvstændig.

1. Skriv ting i kalenderen

Sæt dig et mål, og skriv det ned i din kalender. Et møde, et event eller en deadline. Hvad det er, er ikke så vigtigt, det vigtige er, at du har noget at arbejde hen imod, og som du kan se frem til.

2. Tag kontakt til folk

Har du nogle i dit netværk, som på en eller anden måde, kan have værdi for din forretning? Eller er der nogle, som du gerne vil samarbejde med? Så tag kontakt til dem. Send en mail af sted allerede i dag.

3. Brainstorm brainstorm brainstrom

Alt du behøver er en blok og en kuglepen, og så gælder det ellers bare om at skrive alle dine tanker og idéer ned. Hold ikke nogle idéer tilbage. Skriv alt ned, også de mærkelige. Når du har tømt dit hoved for tanker, så hold en lille pause, inden du vender tilbage til papiret. Herefter kan du lave en mere struktureret plan over, hvilke af dine idéer, du kan bruge. Start med at gå i gang med de nemme idéer først, så du kommer i gang.

4. Lav en blog

Måske virker det uoverskueligt og grænseoverskridende at starte en blog, men en blog er en god, nem og billig måde at markedsføre dig selv på. Ved at blogge om din viden, viser du folk, hvad du kan, og får altså potentielle kunder til at lægge mærke til dig. Blog om det, du tilbyder i din virksomhed, og vær ikke bange for at dele ud af din viden gratis.

Læs også: Derfor skal du starte en blog som selvstændig

5. Tilmeld dig et kursus

Få fornyet inspiration ved at finde et gratis webinar eller tilmeld dig et kursus. Det er altid rart med nye indspark og viden, og jeg har selv erfaret, at det også giver masser af motivation efter et kursus. Måske lærer du noget, du ikke vidste, og som kan gavne dig i din virksomhed.

6. Bliv klogere på din målgruppe

Det kan være svært at vide, hvem din målgruppe er, og hvad de godt kan lide. Så spørg dem! Du kan få folk til at svare i kommentarer på dine sociale medier eller på din blog, men du kan også lave en gratis spørgeskemaundersøgelse på surveymonkey.com. Det er en rigtig god måde at samle overskuelig information om dine kunder på.

7. Brug de sociale medier

Du ved, hvor vigtigt det er, men det kan derfor godt være svært at komme ordentlig i gang med de sociale medier. Udvælg nogle platforme, som giver mening for din virksomhed. Hvilke platforme bruger dine kunder? Ellers er det bare i gang med at dele indhold og  være social! Jeg vil anbefale, at du melder dig ind i nogle Facebookgrupper, der passer til din virksomhed. Det er en god måde at måde at netværke og sparre med andre i din branche.

Læs også: Brug de sociale medier effektivt som selvstændig

8. Ryd op

En fyldt inboks, et rodet skrivebord eller alle dine notater liggende i store bunker? Hiv en dag ud af kalenderen, hvor du får kigget alle dine ting igennem, organiseret og ryddet op. Det giver fornyet energi og plads til ny kreativitet og inspiration :)

9. Find en sparringspartner

Er der nogen derude, som du har tillid til, og som vil være en god sparringspartner for dig? Kontakt dem allerede i dag og planlæg en tid til at mødes og tale nogle af dine nuværende idéer eller problemer igennem. Det behøver ikke at være en person, der har en løsning eller et svar på alle dine ting, men at få nogle andre øjne på dine idéer og problemer, kan gøre en kæmpe forskel.

10. Invester i din virksomhed

Invester tid i din virksomhed. Hvis du gerne vil have succes med din forretning, kræver det hårdt arbejde. Det er ikke noget, man bare lige gør på et par timer. Hvis du virkelig vil det, så prioriter din tid og få tingene gjort. Invester også i din virksomhed økonomisk. Du behøver ikke at starte med at bruge alle dine penge, men hvis der er en ting, som du virkelig mangler, så køb det. Hvis din forretning f.eks. er afhængig af at have en hjemmeside, så invester penge på at få det lavet ordentligt.

Har du andre gode råd til, hvad man kan gøre for at få gang i sin business som nyopstartet selvstændig?

2 kommentarer

Tina
 

Prioriter din virksomhed. Tit kan man falde i fælden med at lige skulle ordne vasketøj, rydde op eller handle ind. Jeg synes det er vigtigt at man tager sig tiden til at arbejde med sin virksomhed, og at det er højt prioriteret :)
Læs mere
Læs mindre
Katrine
 

Supergodt råd, Tina. Ja, når man arbejder hjemmefra, så er der masser af overspringshandlinger. De sociale medier kan også være farlige. Det er en god idé at give sig selv pauser i løbet af dagen, og det er så i disse pauser, at man kan ordne vasketøj og tjekke Facebook :)
Læs mere
Læs mindre