Festlig indvielse af Gävlebocken med julemusik og fyrværkeri



I går på 1. søndag i advent kørte Hans-Kristian, William og jeg til Gävle for at se Gävlebocken. Gävlebocken er en julebuk, der traditionen tro bliver indviet på Slottstorget i Gävle hvert år på 1. søndag i advent. I år er det 51. gang at julebukken opstilles i Gävle, og vi var med til den festlige indvielse.

Gävle ligger omkring 160 km. nord for Stockholm, og er Sveriges 13. største by, så måske tænker du, at det er lidt mærkeligt at køre næsten to timer i bil for at se en julebuk af halm. Men efter at have set en dokumentar om Gävlebocken fra dens 50 års jubilæum aftalte Hans-Kristian og jeg, at den skulle vi altså opleve :)

Gävlebocken er blevet lidt af en kendis i Sverige, da der igennem mange år er blevet sat ild til den i løbet af december måned. Det er blevet lidt af en tradition. En trist tradition, hvis du spørger mig, men heldigvis giver de ikke op i Gävle for på trods af, at julebukken også blev brændt ned sidste år, kom den atter op i år. Jeg håber, at den i år får lov at blive stående hele december, for sikke et arbejde det må være at lave en 13 meter høj, syv meter bred og tre ton tung julebuk af halm.

Indvielsen varede lidt over en time, og bød blandt andet på smuk julemusik og et festligt fyrværkeri. Hele byen var også fint pyntet op, og det var en perfekt måde at tilbringe årets første advent. Jeg kom i hvert fald i et dejligt julehumør, og nød vores lille familieudflugt til Gävle, der også bød på varm kakao og shopping af vanter og huer, så vi kunne holde varmen.



Hvordan tilbragte du årets første søndag i advent?

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!