Eksotisk tur i Stockholms botaniske have, Bergianska trädgården

Edvard Andersons væksthus ses her i baggrunden.


Jeg elsker botaniske haver, det er altid så eksotisk med de mange forskellige planter og blomster, og så er der så dejlig varmt i væksthusene. I går trængte vi virkelig til at komme ud af vores lille lejlighed, og da vejret var ret efterårsagtigt, besluttede vi os for at tage i Stockholms botaniske have Bergianska trädgården, hvor vi kunne gå i tørvejr og samtidig føle, at vi var ude i naturen. En perfekt måde at komme i sommerstemning på, når sommervejret svigter :)

Bergianska trädgården ligger ved Stockholm Universitet, og udover en stor udendørs park med, finder du Edvard Andersons væksthus og det kuppelformet Victoriahus. Her finder du planter fra hele verden, blandt andet Middelhavsområdet og troperne.

Du kan også nyde lidt godt til ganen i Orangeriet "Gamla orangeriet Restaurang & Café", der har frokostretter, smørrebrød og kaffe og kage på menuen. Priserne er ret pebret, men jeg kan klart anbefale deres rejemad og en sommersød smoothie.

Indenfor i Edvard Andersons væksthus.


Så hyggeligt :)


Der var et rum kun med planter fra Californien, så nu ved vi, hvad vi kan se frem til, når vi tager afsted om to ugers tid.


Det kuppelformet Victoriahus fra 1900.


Victoriahuset er fyldt med mange tropiske planter blandt andet disse kæmpe åkander.


Gamla orangeriet Restaurang & Café.


Vores fine frokost :)

Find Stockholms botaniske have her

Bergianska trädgården Gustafsborgsvägen 4 114 18 Stockholm Besøg hjemmeside >

I Edvard Andersons växthus strövar du från medelhavsområdets doftande ginst och lavendel genom Sydafrikas och sydvästra Australiens blommande buskmarker till kalifornisk öken och fuktig regnskog.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!