10 tips til dig, der holder sommerferie derhjemme med din baby



Tilbriner du sommerferien derhjemme sammen med din baby, og synes du, det kan være lidt svært at komme i feriestemning? Så kig med her, hvor jeg har samlet 10 tips til, hvad I kan lave.

1. Leg turist i egen by

Du behøver ikke at rejse langt væk for at opleve. Du kan nemt tage din baby med i vognen, og gå på opdagelse i din egen by eller i dit nærområde.

2. Pluk selv

Tag din baby på maven eller i klapvognen og pluk bær eller friske blomster. Hvis baby er gammel nok, kan de smage på de søde bær og dufte til blomsterne, hvilket stimulerer sanserne, og så vil det helt klart få dig i sommerhumør.

3. Alene-tid

Allier dig med en, der kan passe dit barn i et par timer, så du kan få lidt alenetid og forkæle dig selv. Måske kommer du i feriestemning af at læse en god bog, eller måske trænger du til en omgang massage eller ansigtsbehandling?

4. Baby-bio

På en regnvejrsdag er det hyggeligt at tage i baby-bio, og heldigvis holder mange af landets biografer også babybio i sommerferien. Se programmet for Nordisk Film biografer her.

5. Strandtur

Hvis vejret er til det, kan det sagtens lade sig gøre at tage din baby med på stranden. Husk dog, at en baby helst ikke skal have direkte sollys, så sørg for, at der er skygge. Et UV-telt kan være en god løsning, og det samme er UV-tøj, solhat og solcreme med faktor 50.

6. Svømmehal

Jeg vil helt klart anbefale dig en tur i svømmehallen med den lille. Det er sundt og sjovt både for mor og barn at plaske rundt i vandet, det styrker dit barns motorik, og er med til at sikre, at barnet bliver tryg ved vand.

7. Besøg familie og venner

Er der nogle i din omgangskreds, der også holder ferie hjemme, så tag et smut forbi. Måske er der nogle i din familie, du ikke ser så ofte, som I kan overnatte hos et par dage? Det er dejligt at komme lidt væk hjemmefra og hyggeligt at tilbringe tid med familie og venner.

8. Picnic

Er vejret godt, kan I hænge ud i en park, tage på skovtur eller udforske andre naturområder. Medbring et tæppe, som din baby kan ligge på, og sørg for at have lækre snacks med til dig selv. Så er der dømt frisk luft og picnic.

9. Gå offline

Sæt mobilen på lydløs, og vær 100 procent til stede uden Facebook, Instagram osv. Det kan være rigtig svært, men får dig til at koble af, og den tid du bruger på mobilen, mens din baby sover middagslur, kan du jo i stedet bruge på selv at få slappet af og give hjernen fuldstændig ro. Det er jo nok meget sundt ind imellem...

10. Shopping

Hvad med at forkæle dig selv med lidt nye sager? Jeg vil vædde med, at du er rigtig god til at købe tøj til den lille, men husker du også at opdatere din egen garderobe? Hver gang jeg skal shoppe, ender jeg altid med kun at købe ting til William, så det kan være en god idé at dedikere lidt tid til ren mor-shopping :)

Har du andre tips til, hvad man kan lave, hvis man holder sommerferie derhjemme med sin baby?

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!