10 tips til sightseeing i Birmingham

tips_til_sightseeing_i_birmingham

I 2013 og 2014 studerede Hans-Kristian i Birmingham i England, og derfor var jeg på besøg i byen en del gange i løbet af det år, han boede der. Det er forholdvis billigt at flyve dertil, og så tager flyveturen kun omkring en times tid. Birmingham er derfor ideel til en weekendtur, og den har rigtig meget at byde på.

Et af de særlige kendetegn ved Birmingham er, at den er meget multikulturel, og mange vil nok også mene, at den er ret rodet, da byens arkitektur er et samsurium af mange forskellige stilarter og tidsperioder. Jeg vil kalde byen urban, og jeg synes, at den er både hyggelig, charmerende og meget interessant.

Jeg har længe gerne ville lave et indlæg med tips til de bedste oplevelser i Birmingham, og nu har jeg endelig fået strikket det sammen. Jeg bliver helt nostalgisk, når jeg kigger på de "gamle" billeder derfra, og jeg får virkelig lyst til at pakke kufferten og rejse derhen igen. Det bliver dog ikke aktuelt foreløbigt, men derfor skal du ikke snydes for 10 af de bedste oplevelser i Englands næststørste by, Birmingham.

1. Indisk mad i lange baner

Elsker du også indisk mad? Så er Birmingham det helt rette sted for dig. Du finder mange virkelig lækre indiske restauranter i Birmingham. Heriblandt kan f.eks. nævnes "Asha's" og "Blue Mango Indian". Hvis du ikke kan få nok af det indiske, kan du også tage en tur til området "The Balti Triangle", der emmer af Bollywood.

sightseeing_i_birmingham_indisk Indisk dessert på Blue Mango Indian.

2. Sejltur på kanalerne

Vidste du, at Birmingham er fyldt med kanaler, faktisk over 50 km. kanaler? Kanalerne blev i sin tid bygget som vandveje for byens industri, og i dag kan du nyde en kanalrundfart, der tager dig med rundt blandt byens forskellige brogede kvarterer.

sightseeing_i_birmingham_kanaler Birmingham har flere kanaler end Venedig.


sightseeing_i_birmingham_kanalrundfart Kanalrundfart.

3. St Philip's Cathedral

I centrum af Birmingham finder du Englands tredje mindste katedral, "St Philip's Cathedral". Rundt om katedralen er en lille park, der på sommerdage flittigt bliver brugt af de lokale til at hænge ud i græsset.

sightseeing_i_birmingham_katedral St Philip's Cathedral i Birmingham.


Fine vinduer i katedralen. Fine vinduer i katedralen.

4. The Old Joint Stock

Over for katedralen finder du "The Old Joint Stock", der er en gammel bank forvandlet til en hyggelig pub. Her kan du nyde en klassisk engelsk ret og slukke tørsten med en pint. Stedet er virkelig et besøg værd og ret velbesøgt, så det kan være en god idé at bestille bord på forhånd.

The Old Joint Stock The Old Joint Stock.


Klassisk engelsk tærte.

5. BBC Birmingham

I "The Mailbox", der er Birminghams mest eksklusive sted, når det kommer til shopping og restauranter, finder du også "BBC Birmingham". Her kan du komme med ind i maskinrummet og på guidet ture, der fortæller om BBC's TV, radio og online produktioner.

sightseeing_i_birmingham_bbc BBC Birmingham.


Det eksklusive område The Mailbox. Det eksklusive område The Mailbox.

6. Birminghams bibliotek

Birminghams enorme bibliotek "Library of Birmingham" med tagterrasser og en fantastisk udsigt over byen er et must see. På toppen finder du også "The Shakespeare Room", der indeholder en stor samling af Shakespeares værker.

sightseeing_i_birmingham_bibliotek Library of Birmingham.


sightseeing_i_birmingham_bibliotek_tagterrasse Billede taget på en af bibliotekets terrasser.


sightseeing_i_birmingham_shakespeare The Shakespeare Room.

7. Museum & Art Galleri

Hvis du gerne vil lære om Birminghams kultur, kunst og historie, så skal du besøge "Birmingham Museum & Art Gallery". Museet er rigtig fint, og så er der fri entre.

sightseeing_i_birmingham_museum Birmingham Museum & Art Galleri.


Skulptur på Birmingham Museum & Art Galleri. Skulptur på Birmingham Museum & Art Galleri.

8. Bullring marked og shoppingcenter

Bullring marked er et stort handelsmarked, hvor du både inde og ude finder alt lige fra eksotiske madvarer til gadgets, tøj og andet krimskrams. I denne del af byen finder du også det moderne Bullring shoppingcenter, der byder på masser af highstreet-butikker og restauranter.

Bullring shoppingcenter. Bullring shoppingcenter.

9. Fodbold på Villa Park

Det er en stor oplevelse at se fodbold live i England. Der bliver virkelig gået til den, og tilskuerne er meget engageret. Når du besøger Birmingham, kan jeg derfor anbefale dig at tage til en Aston Villa kamp på stadionet Villa Park.

sightseeing_i_birmingham_aston_villa Villa Park.

10. University of Birmingham og afternoon tea

"University of Birmingham" er et af de største i England, og når du besøger skolen, vil du kunne mærke, at der konstant summer af liv. Hvis du tager turen derud, kan jeg anbefale dig at besøge caféen i Winterbourne Garden, hvor du kan nyde en skøn afternoon tea i virkelig hyggelige omgivelser, og bagefter gå en tur i den smukke park.

sightseeing_i_birmingham_universitet University of Birmingham.


sightseeing_i_birmingham_afternoon_tea Afternoon Tea i Winterbourne Garden.


sightseeing_i_birmingham_winterbourne_garden Min far og HK på gåtur i Winterbourne Garden.

Bonusinfo...

Hvis du besøger Birmingham op til jul, kan du opleve et stort tysk julemarked, som bugter sig igennem det meste af centrum. Her er masser af juleboder og øl og musik i lange baner, og det er vældig festligt. Læs mere om det her.

sightseeing_i_birmingham_julemarked Julestemning i Birmingham.


Tysk julemarked i Birmingham. Tysk julemarked i Birmingham.


Kunne du tænke dig at tage på weekendtur til Birmingham?

♡ Katrine

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!