En uges charterferie på Playitas på Fuerteventura

fuerteventura_las_playitas_palmer De sidste par uger har tiden fløjet afsted med masser af arbejde, og jeg har derfor slet ikke fået skriblet om vores ferie til Las Playitas på Fuerteventura. Som tidligere skrevet her, så blev turen jo booket lidt i sidste øjeblik, da vi ellers skulle have brugt vores to ugers ferie i september i Californien, men pga. min graviditet og usikkerheden omkring zika-virussen blev vi altså enige om at udskyde USA-turen til næste år.

Det endte derfor med noget helt andet - nemlig en uges charterferie på ferieøen Fuerteventura, hvor vi boede på resortet Las Playitas. Jeg har samlet lidt billeder fra turen her, og samtidig deler jeg lidt tips og information om øen.

Fuerteventura for de strand- og sportsglade

Fuerteventura er den næststørste af De Kanariske Øer og en gammel vulkanø. Øen er derfor meget gold, og der er ikke så meget at se. Fuerteventura er dog perfekt, hvis du ønsker en aktiv ferie med f.eks. cykling eller kitesurfing, eller hvis du gerne bare vil slappe af med sol og strand.

fuerteventura_playitas_hotel Playitas Hotel.

Las Playitas resort

Vi boede på Hotel Playitas på Las Playitas resort, som primært er et sted for motionsglade feriegæster. Her er rig mulighed for at dyrke sport som blandt andet dans, svømning, fitness, golf og tennis, men herudover ligger stedet ret ødet. Vi benyttede os ikke rigtig af sportsfaciliteterne, men det blev da til lidt svømning i poolen og et spil minigolf ;)

Vi havde halvpension inkluderet, og især morgenmadsbuffetten var rigtig god. Buffetten om aftenen blev dog hurtig ensformig og kedelig, men der er kun få andre spisemuligheder på stedet, så derfor kan det være en god idé at bestille halvpension - i hvert fald hvis man er gravid og sulten.

Hotellet var generelt pænt og rent, og vi fik da også et okay værelse med en stor balkon, vi havde dog lidt problemer med kloakeringen og vandet på værelset, og så synes jeg, at servicen var ret ringe. I min bog levede hotellet ikke op til dets fire-stjerner, jeg vil nu mere mene, at det klarer sig til tre.

ferie_playitas_fuerteventura_pool Poolen ved Playitas Hotel.


ferie_playitas_fuerteventura_hotel Udsigten fra vores balkon udover Las Playitas.


ferie_playitas_fuerteventura_minigolf Minigolfbane på Las Playitas.


Sandstanden på Playitas har sort sand. Sandstanden på Playitas har sort sand.

Bjergvandring fra Playitas til Gran Tarajal

Med høj sol, højt humør og nye solhatte drog vi på bjergvandring. Fra Las Playitas kan du via bjergstier nemlig vandre til byen Gran Tarajal. Turen over de tidligere vulkaner er på ca. fem km. Turen er dog rimelig udfordrende med stejle stykker og ustabilt underlag, så du skal nok regne med, at det tager omkring halvanden time at gå ruten.

I byen Gran Tarajal finder du en sandstrand og et lille torv med caféer, og så er her også mulighed for at handle ind i Eurospar. Når du skal tilbage til Playitas igen, kan det godt være lidt svært at se de afmærkede stier, og vi fik da også gået et par omveje, inden det lykkedes os at finde den rigtige rute tilbage til hotellet. Der er dog også mulighed for at følge en rød cykelsti langs hovedvejen fra Gran Tarajal til Playitas, hvis du er mere til fladt og lige underlag.

fuerteventura_playitas_bjerg På vej fra Playitas til Gran Tarajal.


fuerteventura_playitas_bjergvandring Smuk udsigt fra toppen.


Byen Gran Tarajal. Byen Gran Tarajal.

Fine sandstrande

På Fuerteventura finder du de fineste sandklitter, og øen er kendt for sine 150 km. hvide sandstrande, så her er rig mulighed for skønne strandture. Vi lejede derfor bil i to dage, så vi kunne komme ud og nyde strandene og det krystalklare vand. Jeg kan anbefale biludlejningsfirmaet Cicar, der også har kontor på Las Playitas. Priserne er fair, og vi oplevede en god service hos dem.

Den første dag med bilen kørte vi til byen Morre Jable. En ferieby med masser af hoteller og butikker langs strandpromenaden, og så byder byen på en fantastisk sandstrand, som helt klart er et besøg værd for de badeglade.

ferie_playitas_fuerteventura_morro_jable_beach Fantastisk sandstrand i Morre Jable


ferie_playitas_fuerteventura_morro_jable_beach_bar Hyggelig lille beach bar på Morre Jable strand.


ferie_playitas_fuerteventura_morro_jable_beach_aesler I Morre Jable går æslerne frit rundt og hygger sig.


På anden dagen med bilen kørte vi nordpå til Corralejo Naturpark, som er et stort område med sandklitter. Også her kan det anbefales at tage en dukkert, og ellers er her rig mulighed for vandaktiviter som blandt andet kitesurfing. Vi tog også bilen op til selve Corralejo by, men helt ærligt, så var det ikke meget andet en butikker og caféer, så ikke et specielt spændende sted efter min mening.

ferie_playitas_fuerteventura_corraleje_naturpark Fine sandklitter i Corralejo Naturpark.

Bustur til Lanzarote

Da jeg så, at Apollo havde en guidet tur til Lanzarote, hvor man kunne se en aktiv vulkan, fik jeg overtalt HK til, at det var en god idé. Men det var det ikke! For det første viste det sig, at det ikke var Apollo, men et lokalt rejsebureau, der stod for turen, og det var helt ærligt det rene gedemarked. Vi var virkelig mange turister, der blev proppet ind i busser, og så gik turen ellers rundt på Lanzarote fra en vinmark til en Aloe Vera-butik osv. Jeg vil gerne lige understrege, at der bestemt ikke er noget galt med at tage på busture på denne måde, hvis man er til det, men at sidde i en bus en hel dag med en masse andre turister og stresse afsted fra den ene "seværdighed" til den anden, er altså bare ikke mig.

Vi kom også forbi et gammelt vulkanlandskab, men at kalde det en aktiv vulkan, var dog lidt en overdrivelse. Landskabet var dog ret flot og interessant flere steder, men at se stederne fra en bus er ikke at opleve et sted for mig. Og jeg må simpelthen bare erkende, at jeg ikke har tålmodighed til sightseeing i denne form.

ferie_playitas_fuerteventura_lanzarote Vulkanlandskab på Lanzarote.


ferie_playitas_fuerteventura_lanzarote_hav Flot natur.


ferie_playitas_fuerteventura_lanzarote_vinmark Vinmarker i det golde landskab på Lanzarote.

En lille notits om Apollo

Bloggen er ikke et sted, som jeg gider at bruge til negativitet, men det er et sted, hvor jeg gerne vil være ærlig og fortælle sandfærdigt om de rejser og oplevelser, jeg har. Derfor vil jeg også gerne dele min ærlige mening om Apollo, som vi havde booket ferien gennem. Desværre var oplevelsen med dem rigtig dårlig.

De glemte blandt andet at advisere os om, at de havde aflyst en bustur, som vi havde tilmeldt os og betalt for. Sammen med to andre danskere stod vi i 20 minutter og ventede på bussen foran hotellet, før en af de andre danske piger ringede Apollo op, som kunne fortælle, at turen var aflyst. Det havde de bare lige glemt at informere os om...

Busturen til Lanzarote bookede vi også igennem Apollo, og udover, at vi følte os villedt i forhold til, hvad turen gik ud på, så var der en masse bøvl med betalingen. Vi bookede den på selve guidekontoret på Playitas, men betalingssystemet var så ringe, at vi endte med at betale for den samme tur tre gange. Guiden lovede, at beløbet kun ville blive trukket en gang, men det blev dog trukket tre, og det var først, da jeg kontaktede Apollo, da vi var hjemme fra ferien igen, at de overførte pengene tilbage til os.

Hjemturen som Apollo stod for, endte også med at blive ret kaotisk, da vi ankom med bussen i så dårlig tid i lufthavnen, at vi måtte løbe til boarding. Man skulle ellers tro, at der var styr på tingene, når man rejser på charterferie, men jeg blev faktisk mere stresset og forvirret, end når jeg rejser på egen hånd.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!