Gode råd til dig der skal flyve alene

Jeg flyver ofte alene, og det kan altså godt være ret kedeligt, men der er også fordele ved det. Derfor får du her mine 10 bedste råd til, hvordan du får en god flyvetur, når du er alene på tur.

Læs også: 10 tips til en behagelig flyrejse

1. Forkæl dig selv

Det gode ved at rejse selv er, at du helt selv kan bestemme, hvad du skal få tiden til at gå med. Jeg anbefaler derfor, at du lader feriestemningen ramme dig allerede i lufthavnen, og forkæler dig selv med lige, hvad du har lyst til. Du kan f.eks. købe lidt ekstra godt at spise og drikke, udnytte tiden med shopping eller sætte dig i en stille krog og læse en god bog.

2. Orienter dig

Når du er alene afsted, skal du også selv have styr på, hvilken gate du skal gå til, hvornår boarding starter osv. Sørg derfor for at orientere dig om dette i lufthavnen i god tid, så du ikke skal stresse til gaten i sidste øjeblik. Det er ekstra ufedt at stresse rundt, når man er helt alene.

3. Kom igennem fast track

Når man kommer alene til Security i lufthavnen, kan det være en fordel at være alene. Jeg er ofte blevet lukket ind i fast track, selvom jeg ikke har betalt ekstra for det, og har derved sprunget den normale kø over. Det sker oftere, når jeg er alene, end når jeg er sammen med andre. Mit bedste tip til at komme igennem fast track er at ligne en, der er rejsevant og smile sødt ;)

4. Vælg vinduesplads

Det er ofte nemmere at få en god plads i flyet, når du rejser alene, og især på længere ture kan vinduespladsen være at foretrække (medmindre du skal tisse rigtig ofte). På vinduespladsen er du mere dig selv, og har mere privatliv. Du kan sove med hovedet op ad vinduet og selvfølgelig bedre følge med i landskabet under dig. Jeg foretrækker personligt selv vinduespladsen på længere flyvninger, og undgår for alt i verden pladsen i midten. Jeg har prøvet at sidde mellem to fremmede kinesere hele vejen fra Shanghai til Paris - det var en meget lang tur.

5. Pak let

Når du rejser alene, skal du selv slæbe dine ting, og med mindre du synes, det er superfedt at slæbe en masse, så anbefaler jeg, at du pakker let. Du har altså ikke brug for 10 par sko ;)

6. Underholdning på flyveturen

Sørg for at have noget underholdning med, så du kan få ventetiden i lufthavnen og timerne på flyveturen til at gå, uden at du keder dig alt for meget. Medbring f.eks. en bog, et magasin eller et kryds og tværs-blad. Det kan også være en god idé at downloade e-bøger, podcasts osv. til mobilen.

7. Strøm på mobilen

Lad mobilen fuldt op hjemmefra og husk oplader i håndbagagen, så kan du altid lade op i lufthavnen. Ventetiden er altså sjovere med mobilen, og samtidig er den også god at have, hvis du skal orientere andre om, at du f.eks. bliver forsinket eller andet. Det kan også være en god idé at medbrinde en powerbank, så du har mulighed for at lade mobilen op.

8. Tal med personalet

Hvis du ikke har det godt med at flyve alene, eller generelt lider af flyskræk, så tal med personalet ombord på flyet. Personalet ombord er vant til og uddannet i at håndtere folk med flyskræk, så det er vigtigt, at du fortæller dem, hvordan du har det, så de kan hjælpe dig med at få en god oplevelse ombord.

9. Bliv hentet i lufthavnen

Hvis det er muligt, så allier dig med nogle, der kan hente dig i lufthavnen. Det er altså bare lidt mere hyggeligt at gå ud i ankomstterminalen, når der står nogle, og tager imod dig. Når jeg er kommet frem efter en lang flyvetur på egen hånd, er det altså virkelig rart at møde et velkendt ansigt, når jeg lander.

10. Start en feriedagbog

Tag blok og pen med og brug ventetiden på at skrive dagbog over dine oplevelser på turen. Hvem sidder du ved siden af, mødte du nogle spændende mennesker, hvilken butik var den bedste i lufthavnen osv.? Det er sjovt at læse senere, og måske du endda kan dele dine oplevelser med andre, ligesom jeg gør her på min blog?

Har du andre gode råd til, hvordan man får en god flyvetur, når man rejser alene? 

Læs også: Fem tips til den gravide på flyrejsen

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!