Sightseeing på Södermalm i Stieg Larssons fodspor

I Stockholm har du mulighed for at komme på "The Millennium Tour", som er en guidet tur, hvor du går i fodsporene på Stieg Larsson, og ser lokationerne fra hans Millennium-triologi om journalisten Mikael Blomkvist og hackeren Lisbeth Salander.

Forfatteren Stieg Larsson havde en kærlighed for Södermalm, og derfor foregår en del af handlingen i hans bøger i dette område. Flere scener fra filmene er også optaget på Södermalm, og flere af dem ser du på "The Millennium Tour".

Jeg har lige siden, jeg var lille elsket at komme med bag om kameraet. Jeg elsker at se ekstramateriale, fraklips og interviews med skuespillere, og det bedste er at se de steder, hvor de forskellige scener er blevet filmet. Derfor måtte jeg bare med på "The Millenium Tour" på Södermalm, da jeg fik chancen under blogkonferencen TBEX, som jeg lige nu deltager på i Stockholm.

Vi mødtes og startede turen på Bellmansgatan 1, hvor bøgernes hovedperson, Mikael Blomkvist, skal forstille at bo. Jeg var ret vild med den hyggelige Bellmansgatan, og det fine hus, som udgør nr. 1, så jeg skyndte mig lige at tage en selfie med huset i baggrunden.

Ikke langt derfra finder du stien Monteliusvägen, hvor du har den fineste udsigt over Stockholm, og det er denne udsigt, som Stieg Larsson beskriver, at Mikael Blomkvist har fra sin lejlighed på Bellmansgatan 1. Hvis du vil have en god udsigt over Stockholm, anbefaler jeg dig at tage et smut herop. På Södermalm finder du også Stieg Larssons yndlingskaffebar, som også er kaffebaren, som Mikael Blomkvist besøger i bøgerne. Lige nu har kaffebaren sommerlukket, og udefra ligner den virkelig ikke noget særligt, men deres kaffe skulle eftersigende være områdets bedste. I den amerikanske filmatisering af bøgerne er der også en scene, hvor Daniel Craig, der spiller Mikael Blomkvist, besøger kaffebaren, og ifølge vores lokale guide på turen var han også vild med kaffen derfra i virkeligheden :)

Som du måske kan huske, så er Mikael Blomkvist journalist på bladet "Millennium", og i bøgerne skriver Stieg Larsson, at kontoret var placeret over et Greenpeace-skilt. Dette Greenpeace-skilt hang engang der, hvor der står Monki nu, så kontoret skal altså forestille at ligge ovenpå denne Monki-tøjbutik:

Mikaels søster, advokoten Annika, hjælper Lisbeth i den tredje bog i rækken, og på et tidspunkt mødes Annika og Lisbeth på Södra Teaters terrasse, Mosebacketerrassen. Jeg kan godt anbefale dig en tur herop, udsigten er god, stemningen hyggelig, og du kan både bestille mad og drikke.

Lisbeth Salander ender med at hacke sig til en pæn formue, og i den forbindelse køber hun en ny og lækker lejlighed med en god udsigt. Lejligheden finder du på Fiskargatan 9 tæt ved Södra Teater.

Foran Södra Teater er Mosebacke Torg, hvor statuen af de to søstre står. De to søstre nævnes også i bogen, da Lisbeth Salander går forbi dem på Mosebacke Torg hver gang hun skal fra sin lejlighed ned i 7-Eleven og handle ind.

Oplev "The Millennium Tour" på Södermalm

Nu har du fået en lille forsmag på, hvad der venter dig på "The Millennium Tour", og hvis du selv kunne tænke dig at opleve Södermalm i Stockholm, og samtidig komme med i Stieg Larssons fodspor, så anbefaler jeg, at du tager på den to timer guidede tur, der foregår på engelsk hver lørdag kl. 11.30 og fra juli til september også på torsdage kl. 18.00. Læs mere og book billetter her >

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!