Fem skrivetips til dine sociale medier

skrivetips til dine sociale medier

Har du svært ved at finde på opdateringer, og savner du inspiration til, hvordan du kan fange læserne på dine sociale medier? Så kan det her blogindlæg måske hjælpe dig. Jeg har samlet mine fem bedste skrivetips til de sociale medier, som du kan bruge, når du skal skrive statusopdateringer på Facebook eller dele billeder på Instagram næste gang.

Fem skrivetips du kan bruge på dine sociale medier

1. Undgå fagsprog Med mindre, at alle dine følgere er helt inde i det fagsprog, som du bruger, så undgå fagsprog. Sørg for at forklare og fortælle på en letforståelig måde, så alle ved, hvad du mener. Eksempel: I stedet for at skrive "SEO-optimer dit blogindlæg", kan jeg f.eks. skrive "Se her, hvordan du får mere trafik til din blog fra Google". De to sætninger betyder i princippet det samme, men der er højst sandsynligt flere, der vil forstå den sidste sætning.

2. Korte ord og sætninger De sociale medier er for mange et sted, hvor de hurtigt scroller igennem, lidt ligesom når du zapper i fjernsynet. Du skal derfor hurtigt fange læserne for at fastholde dem. Et tip er at skrive korte sætninger og bruge korte ord. Det gør det mere overskueligt og letlæseligt, hvilket oftere får folk til at stoppe op og læse videre.

3. Ingen opslag kun med store bogstaver Kender du følelsen af at blive råbt til på skrift? Den følelse får jeg, når folk udelukkende skriver med store bogstaver. Derfor er det en god huskeregel ikke at lave et helt opslag med store bogstaver, men at skrive normalt. Med stort, når der skal skrives med stort, og med småt, når der skal skrives med småt, ligesom du lærte i diktat. ;) Det kan dog give mening at skrive enkelte ord med store bogstaver for at fremhæve dem i et opslag. 4. Skriv du i stedet for man Generelt gælder det for al kommunikation, at det er en god idé at skrive du i stedet for man. Gør det personligt for dine følgere ved at skrive til dem. Eksempel: "Se her, hvordan man laver fine billeder til sin blog" eller "Se her, hvordan du laver fine billeder til din blog". Kan du se, at den sidste sætning, hvor jeg bruger du og din, gør det mere personligt, og giver dig mere lyst til at læse videre?

5. Kort og præcist De sociale medier egner sig ikke særlig godt til lange og snørklede forklaringer, så skriv gerne kort og præcist. Hvis det ikke kan gøres kort, anbefaler jeg, at du linker videre til f.eks. dit blogindlæg eller en video for mere information. Du skriver altså en teaser på de sociale medier, som giver folk lyst til at klikke videre og undersøge nærmere. Du kan også vælge at dele det, du har på hjerte, op i flere bidder ved at dele lidt hver dag. Fortæl dine følgere, at de kan komme igen i morgen på samme tid og få fortsættelsen.

Hør mig også fortælle om de fem skrivetips i videoen her

Har du andre gode skrivetips til de sociale medier?

♡ Katrine

2 kommentarer

Thea
 

Tusind tak for de fede tips lifestylexblogger.blogspot.dk
Læs mere
Læs mindre
Katrine
 

Velbekomme :) Dejligt, at du kan bruge dem. Kh. Katrine
Læs mere
Læs mindre