Retningslinjerne for sponsorerede blogindlæg



Har du tidligere fået betaling for at skrive et blogindlæg? Måske har du ikke fået penge, men fået en gave eller et produkt efter aftale med en virksomhed, og herefter skrevet om produktet på din blog? Forbrugerombudsmanden har lavet retningslinjer i forbindelse med sponsorerede blogindlæg, så du ved, hvad du må, og hvad du ikke må, når det kommer til reklamer på din blog.

Skjult reklame er forbudt, og det er vigtigt, at du overholder retningslinjerne fra Forbrugerombudsmanden for ikke at overtræde loven, og herved modtage en bøde.

Sådan overholder du retningslinjerne for sponsorerede blogindlæg

- Sørg altid for at skrive det i starten af dit blogindlæg, hvis det er sponsoreret.

- Du kan f.eks. skrive Reklame, Annonce, Betalt indlæg eller Sponsoreret indlæg. Jeg plejer selv at skrive: Indlægget er sponsoreret.

- Det skal fremgå, at dit blogindlæg er sponsoreret, hvis du har modtaget det omtalte produkt gratis, eller på anden vis har fået en gave eller betaling for at skrive om produktet/virksomheden.

- Reglerne gælder også for dine sociale medier. Så hvis du f.eks. deler et billede på Instagram af et produkt, som du har fået betaling for at dele, så husk at skrive det i billedteksten.

- Læs de nye retningslinjer, og hold dig altid opdateret på reglerne omkring skjult reklame på forbrugerombudsmanden.dk.

♡ Katrine

Har du spørgsmål til retningslinjerne, så skriv en kommentar nedenfor :)

1 kommentar

Sådan kan du tjene penge med din blog Udelukkende Lund
 

[…] Et sponsorerede indlæg er et indlæg, som du er blevet betalt for at lave. Det ses som betaling, når du har fået noget for at skrive indlægget. Det kan altså både være penge, en gave eller andet. Virksomheder bruger ofte bloggere til at skrive om dem eller deres produkter mod betaling. Hvis du gerne vil i gang med sponsorerede indlæg, kan du kontakte forskellige virksomheder, som passer til din blog, og spørge dem om I kan lave et samarbejde, hvor du mod betaling skriver om deres produkter. Tjek også typers.dk ud, der hjælper bloggere med at lave sponsorerede indlæg for virksomheder. Læs om reglerne for sponsorerede indlæg her. […]
Læs mere
Læs mindre