På besøg i Danmarks ældste by Ribe

På vej til vores nytårsferie i Flensborg, tog Hans-Kristian og jeg en overnatning i Danmarks ældste by, Ribe. Byen var halvlukket, da vi besøgte den dagen før nytår, men der var stadig hyggeligt. De gamle brostensbelagte gader og lyskæderne hængende over dem skabte en fantastisk stemning i den ellers tomme by.

Ribe Domkirke

På torvet i byens midte, finder du Ribe Domkirke, der tårner sig op over alle de andre hustage. Et fantastisk syn. Om aftenen lyses den op af spots, og om dagen kan man virkelig se alle dens detaljer. Ribe er virkelig en flot og hyggelig by, og Ribe Domkirke er et imponerende syn.

Ribe Domkirke

Lækker tapas på Porsborg Vinbar

porsborg vinbar ribe

På mange af restauranterne i Ribe serverer de tradionel dansk mad, og det kan være en god idé at bestille bord på forhånd. Ovenpå en masse julemad gik Hans-Kristian og jeg udenom det traditionelle danske, og valgte i stedet vinbaren Porsborg. På menukortet, kan du udover vin, kun vælge en tapastallerken, en ostetallerken og en hjemmebagt kage, men stedet overraskede os alligevel positivt.

Mens du nyder en god flaske vin i den hyggelige vinkælder, vil jeg anbefale dig at få serveret den lækre tapastallerken, der med sine nøje udvalgte madvarer, virkelig imponerer. Det var en meget delikat oplevelse, hvor alle mine smagssanser kom i spil, og jeg underdriver ikke, når jeg siger, at det smagte himmelsk. Det var i sandhed en udsøgt og romantisk middag i vinkælderen, hvor vi forresten også fik en god og høflig betjening.

tapas ribe

Overnatning i Ribe

hotel dagmar ribe

I Danmarks ældste by skal man selvfølgelig overnatte på Danmarks ældste hotel. Vi overnattede derfor på gamle Hotel Dagmar lige over for Ribe Domkirke. Her var en super hyggelig atmosfære og virkelig fint. Vi kunne godt se, at hotellet var gammelt, men det var egentlig bare charmerende. Og så var det vildt at tænke på, hvor mange, der har besøgt hotellet før en selv. Hotel Dagmar blev bygget i 1581, så jeg forestiller mig, at en del handelsmænd, konger og biskopper har overnattet lige netop her 😊 Se hotellet her >

morgenmad hotel dagmar ribe hotel dagmar ribe

Har du andre gode rejsetips til Ribe?

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!