10 tips til din Facebookside

tips_til_facebook

Hvis du har en virksomhed, organisation, blog eller andet, som du gerne vil reklamere for, så er det en rigtig god idé at lave en Facebookside, hvor du kan holde dine følgere opdaterede. Derfor har jeg samlet 10 tips her til din Facebookside.

1. Billeder

Når du deler et link til din hjemmeside, så sørg for, at billedet, der deles, passer til selve opslaget. Jeg er flere gange stødt på artikler, der er delt, hvor billedet slet ikke passer til artiklen, og det kan altså godt se lidt kikset og misvisende ud.

Hvis det rigtige billede ikke kommer med, når du deler et link på Facebook, så kan du nemt uploade et fra din computer ved at klikke på plusset her:

tips_til_facebook6

Du kan også vælge at tilføje et thumbnailbillede på din hjemmeside, som automatisk bliver flyttet med over på Facebook, når du deler dit indlæg der. I WordPress gøres det her:

tips_til_facebook1

2. Rediger i teksten

Når du deler et link fra din hjemmeside, kan du også redigere i den tekst, der kommer frem i opslaget. Du klikker blot på teksten for at gøre den redigerbar.

tips_til_facebook2

3. Gør det kort og præcist

Facebook egner sig bedst til korte statusopdateringer, billeder eller en kort videopræsentation. De færreste gider at læse lange romaner, når de scroller igennem deres newsfeed på Facebook, så gør det kort og præcist, og hvis du vil fortælle mere, så led læserne videre til din hjemmeside.

4. Kig i din sides statistik

Der er masser af gode oplysninger let og gratis tilgængelige på din Facebookside. Klik dig ind under Indblik, og se blandt andet, hvilke af dine opslag, der klarer sig bedst, og hvornår på dagen, det er bedst at udgive dine opslag. Her kan du f.eks. se, at det om onsdagen er bedst for mig at udgive opslag kl. 21.00.

tips_til_facebook3

5. Planlæg dine opslag

Det kan være svært at nå at udgive opslag hver dag, og derfor er Facebooks planlægningsværktøj genialt. Hvis du har lidt ekstra tid en dag, kan du nemlig planlægge dine opslag frem i tiden. Det gør du ved at lave opslaget, som du plejer, men i stedet for at klikke Udgiv, klikker du på Planlæg. Herefter kan du så vælge, hvornår du vil udgive dit indlæg i fremtiden, og så sker det helt automatisk. Læs mere her.

tips_til_facebook4

6. Boost dit opslag

Når du har delt et Facebookopslag, som du gerne vil have, der når ud til flere, end de der følger dig, kan du booste dit opslag. At booste sit opslag vil sige, at man annoncerer på Facebook. Du kan booste dit opslag for helt ned til 20 kr. Hvis du vælger at booste dit opslag, er det vigtigt, at du målretter annoncen. Du kan vælge, hvem opslaget skal vises til ud fra blandt andet geografi, køn, alder, interesserer med mere. Det gør du her:

tips_til_facebook5

7. Svar altid tilbage

Hvis nogle kommenterer eller sender dig en besked, så husk at svare tilbage. Gerne hurtigst muligt, da folk ofte forventer hurtigt svar på sociale medier. Hvis du er optaget eller skal undersøge spørgsmålet nærmere, så svar tilbage, at du vender tilbage senere, så folk ved, at du har "set" dem. Selvom du får negativ feedback, er det god stil at svare tilbage, og lad nu være med at slette en kommentar, fordi den er negativ. Ofte kan en klage vendes til en god oplevelse for kunden, hvis du giver et godt svar tilbage. Det gør i hvert fald ikke situationen bedre, at du sletter kommentaren.

8. Lav klare retningslinjer

Lav nogle klare retningslinjer for din Facebookside, og skriv dem under Om os. I retningslinjerne kan du gøre rede for, at du sletter kommentarer med upassende sprogbrug, spam og andet. På den måde kan du altid henvise til retningslinjerne, hvis du sletter en kommentar, eller blokerer en bruger.

9. Opdater Om os

Udover retningslinjer er det en god idé at opdatere Om os på din Facebookside med hvem du/I er, hvad virksomheden går ud på, og hvad man kan forvente ved at følge med. Skriv det gerne kort og præcist.

10. Konkurrenceregler

Jeg oplever tit, at mange virksomheder ikke overholder de konkurrenceregler, der er, når det gælder Facebook. Ved ikke at overholde reglerne, kan du risikere, at din Facebookside bliver lukket, derfor opfordrer jeg virkelig til, at du altid holder dig opdateret om konkurrencereglerne, som løbende ændrer sig. Hvis du er i tvivl om reglerne, så kommer de lige her:
  • Det er IKKE tilladt at bede folk om at dele eller tagge sine venner for at deltage i konkurrencen.
  • Det er tilladt at kræve af folk, at de "Synes godt om" din Facebookside for at være med i konkurrencen, men dette vil jeg fraråde på det kraftigste. Det er en dårlig strategi, da chancen for at du får en masse likes fra uengagerede følgere er stor. Og på din Facebookside er det meget bedre at have 100 engagerede følgere, end 500 uengagerede følgere.
  • Det er vigtigt, at man tydeliggør, at Facebook ikke har noget med konkurrencen at gøre.
  • Husk også, at det ikke kun er Facebooks regler, der gælder. Man skal også overholde de regler for markedsføring, som er i sit eget land.
  • Det er tilladt at bede folk om at "Synes godt om" samt at kommentere et opslag for at deltage.
  • Det er herudover god stil at gøre opmærksom på konkurrencebetingelserne, f.eks. hvornår konkurrencen slutter, og hvor mange vindere, der er osv.
Hvis du har lyst til at "følge" mig, kan du finde min Facebookside her.

5 kommentarer

Kasper Højriis
 

Godt indlæg, det er nogle gode tips du kommer med :)
Læs mere
Læs mindre
Katrine
 

Hej Kasper. Tusind tak for det :) Dejligt, at det kan bruges.
Læs mere
Læs mindre
Rikke Steenbuch
 

Hej Katrine, faldt lige over dit indlæg med gode tips :) Punkt 10, 2. bullet - vedrørende krævning af like af siden for at deltage i en konkurrence - er dog (mig bekendt) ikke imod facebooks regler, jf. Facebooks Page Guidelines (https://www.facebook.com/page_guidelines.php). Dog vil det være uhensigtsmæssigt at kræve side-likes for deltagelse, da konkurrence-ryttere kun interagerer med konkurrence-opslag og ikke sidens almindelige opslag. Facebooks algoritme vil derfor straffe sidens efterfølgende 'ikke-konkurrence-opslag', når de 'tvungne' likere ikke interagerer med opslagene. Har jeg overset en opdatering af reglerne, så giv lyd - det er altid rart at blive opdateret ;) God aften, hilsen Rikke
Læs mere
Læs mindre
Katrine
 

Hej Rikke. Tak for din besked og dine input. Da jeg skrev artiklen, var den generelle holdning, at det var forbudt at kræve likes for at få folk til at deltage i konkurrencen. Det er jo bare sådan med Facebook og markedføringsregler, at det hele tiden bliver ændret eller fortolktet anderledes, og i mellemtiden er der så kommet den holdning, at det ikke er forbudt, men at det dog frarådes at gøre. Jeg vil derfor også opdatere min artikel med dette. God jul til dig. Hilsen Katrine
Læs mere
Læs mindre
Året der gik i blogland Udelukkendelund.dkUdelukkendelund.dk
 

[…] 2. 10 tips til din Facebookside […]
Læs mere
Læs mindre