Fem tips til dig der skal flytte til udlandet

Jeg har samlet mine fem bedste tips til dig, som du forhåbentlig kan bruge, hvis du på et tidspunkt skal flytte til udlandet. Nogle af dem, kunne jeg godt selv have brugt, inden jeg flyttede udenlands.

1. Sæt dig ind i reglerne

Sæt dig både ind i reglerne i det land, du flytter fra samt det land, du flytter til. Der er en del praktiske ting, der skal være styr på, inden du flytter til udlandet, så det er altså en god idé at sætte sig ind i reglerne hjemmefra. På borger.dk kan du læse om, hvad du skal have styr på, inden du skal flytte til udlandet fra Danmark.

2. Tag ja-hatten på

Tag ja-hatten på, og vær imødekommende i det nye land, og kom ud og mød nogle nye mennesker. Måske finder du nogle nye venner, og samtidig nogle som kan hjælpe dig med dine spørgsmål og udfordringer. Kig evt. efter Facebookgrupper for expats i det land, du flytter til. En hjælpende hånd i ny og næ i det fremmede land, kan altså være nødvendig.

3. Forstå kulturen

Hvis du flytter til et land, som er en del anderledes end det, du flytter fra, så er det en god idé at sætte sig lidt ind i kulturen på forhånd. At forstå kulturen og måden som menneskene i landet reagerer på, vil i mange situationer helt sikkert gøre det lettere for dig. Her i Sofia skal man f.eks. være klar over, at et kvarter hurtigt bliver til en time, og at man kan komme ud for en del bureaukrati, hvilket virkelig satte mig på prøve i starten.

4. Det er ikke kun en dans på roser

Du har måske hørt og set om andre, der fortæller rosenrødt om deres liv i udlandet, men husk på, at det at flytte til et andet land, ikke kun er en dans på roser. Der kan nemt opstå øjeblikke med afsavn til det derhjemme, ensomhed samt frustration over at tingene driller, og er mere besværlige og bøvlet, end du måske er vant til. Det meste af tiden, er jeg sikker på, at du vil få en fed oplevelse, men jeg synes, det er vigtigt at pointere, at det altså også er meget naturligt med nogle øv-dage en gang imellem. Sådan har jeg det i hvert fald.

5. Kast dig ud i det

Mit sidste råd er måske nok det vigtigste, for selvom du måske er rigtig nervøs, inden du flytter, så husk på, at det nok skal gå. Kast dig ud i det, nyd det, oplev og få en masse lærerige ting med dig i baggagen. Selvom det til tider kan være hårdt, så er det altså også virkelig spændende og lærerigt at flytte til udlandet. Og du får helt sikkert nogle oplevelser for livet!

1 kommentar

Svensk id-kort og spontane stegte sild - Selfie And The City
 

[…] Læs også: Fem tips til dig, der skal flytte til udlandet […]
Læs mere
Læs mindre