Sjove facts om Bulgarien

pomfritter_feta Der er stor forskel på den bulgarske og den danske kultur, og jeg har derfor samlet 10 sjove facts om Bulgarien lige her.

1. Bulgarerne ryster på hovedet, når de siger ja. Det kan godt være lidt forvirrende og skabe lidt misforståelser. Jeg har dog så småt vænnet mig til det, men jeg har stadig rigtig svært ved ikke selv at gøre det forkert, når jeg taler med dem. :)

2. Bulgarerne er ligesom i Grækenland meget vilde med fetaost, men i stedet for at spise det som tern, river de det udover maden. Det er især populært at spise pomfritter med revet feta, og så har de også en bulgarsk salat, der hedder Shopska med revet salat på toppen. Det lyder måske umiddelbart ikke specielt lækkert, men tro mig, det smager virkelig frådern!

3. Der er faktisk en del bulgarske ord, som slet ikke er så svære at forstå. For eksempel udtales kartoffel noget nær "kartof", kaffe som "kafe", og så siger de merci, som på fransk, og ciao som på italiensk. Dermed ikke sagt, at bulgarsk ikke er svært, for det er det! Men det er da meget sjovt, at nogle ord er så lette at forstå.

4. Tiden er relativ her i Bulgarien. Det virker ikke til at folk har så travlt, hvilket jo på sin vis er meget godt, men nogle gange tager tingene simpelthen bare så ufattelig lang tid. Jeg har døbt det, det bulgarske kvarter, og det vil sige, at man skal lægge minimum et kvarter til den tid, man har aftalt med en bulgarer. Det er også en god idé at indstille sig på, at ting (næsten) altid tager længere, end man regnede med.

5. Bulgarerne er udadvendte, og virker interesseret, når man falder i snak med dem. Desværre er der en sprogbarriere, der kan gøre det svært at kommunikere. Men de bulgarer, som jeg har talt med, der kan engelsk, har været rigtig fortællelystne og udadvendte.

6. Tro det eller ej, men selvom bulgarerne generelt er lidt mere "grove"/mandige i looket end de kære skandinaviske mænd, så går de altså med mandetasker og barberer ben. Det er helt normalt! Nu tænker du måske, ja ja Katrine, men danske mænd går da også med computertasker eller måske en rygsæk, og ja, det er rigtigt nok, men her taler vi altså om skuldertasker, der ligner dametasker.

7. I Danmark er parker og fortovscaféer fyldte, så snart vi ser en solstråle, men her i Bulgarien er det altså slet ikke varmt nok til at sidde udenfor at spise, hvis det ikke er mindst 25 grader.

8. Det er meget mere almindeligt at ryge her i Bulgarien, end det er i Danmark, og de fleste restauranter har faktisk rygeafdelinger, ligesom at mange barer også tillader rygning.

9. De bulgarske kvinder er mere feminine, end hvad jeg er vant til fra Danmark. De dyrker virkelig deres kvindelighed med høje hæle og den slags, i forhold til det lidt mere afslappede sneakers-look i Danmark.

10. Nogle ting er umulige at finde, blandt andet tamponer og engangsvaskeklude, og jeg har derfor købt et lille lager med, de gange jeg har været hjemme i DK. :)

Hvilket facts synes du er sjovest?

♡ Katrine

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!