Vær mod andre som du selv vil behandles


Store Bededag var før i tiden en dag, hvor man bad for fred, så i dag vil jeg holde fortiden i hånden og gøre det samme. Jeg bliver så ked af det, når jeg gang på gang ser, hvordan folk sviner hinanden til på Facebook og andre sociale medier. Det er da ikke okay at mobbe, svine til eller på anden måde nedgøre andre, bare fordi man kan gemme sig bag en computerskærm.

Hvorfor skal religion og politik være en hindring for, at vi viser respekt for vores medmennesker, selvom de har en anden holdning end os, og hvorfor gider folk overhovedet at blande sig i, hvad andre mener, og hvem de er venner med?

Jim Lyngvild blev igen i går svinet til på sin Facebookprofil, fordi han er bøsse og venner med Pia Kjærsgaard, og han er jo desværre ikke den eneste, det går udover. Facebook er fyldt med racistiske grupper og kommentarer om alle kulturer og hudfarver. Men helt ærlig, er det ikke lige meget, om vi er brune, hvide, gule eller grønne, det vigtigste må da være, at vi bevarer venligheden, hjælpsomheden og respekten overfor alle, lige meget, hvem de tror på, stemmer på eller er venner med.

Livet er da for kort til at gå og skændes over den slags ting. Vi er alle mennesker og ligeværdige, så hvorfor ikke bevise, at vi er stærkere, når vi står sammen, end når vi spænder ben for hinanden og træder på dem, der ligger ned.

Jeg er stolt over, at bo i et land med ytringsfrihed, og er glad for frit at ytre mig, men ytringsfriheden er vel ikke ensbetydende med, at vi skal miste alt, hvad der hedder pli, etik og moral, og så bare svine hinanden til, fordi vi kan, eller hvad?

Og helt ærligt, hvis man har et issue med folk, så kan man vel i det mindste mande sig op og tage snakken face to face, så man viser modparten respekt og chance for at forsvare sig. Lad os dog bruge ytringsfriheden med fornuft og respekt, og behandle andre, som vi selv vil behandles.


store bededag, fred, kultur, hvid, sort, hjælpsomhed, venlig, respekt, bed, ytringsfrihed

God Store bededag til alle, jeg håber, I går en fredelig og venlig weekend i møde.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!